Pénz- és tőkepiac

A jó cél érdekében sokat tudnak spórolni a fiatalok

A fiatalok többsége az elmúlt egy-két évben akár százezer forintnál is többet tett félre, hogy megvehesse álmai laptopját vagy robogóját, de az ekkora megtakarítással nem rendelkező 14–30 éves korosztály döntő többségének is van valamennyi összegyűjtött pénze – derül ki a TakarékPont hálózat tavaszi felméréséből, amelyet Facebook rajongói oldalán készített.

Kiderült az is: a kutatásban részt vevők harmada nyitott lenne rá, hogy céljai megvalósításához meglévő megtakarításai mellé akár egy kisebb összegű banki hitelt is igénybe vegyen. „Ezek alapján egyértelművé vált, hogy szükség van a piacon egy új finanszírozási lehetőségre, amelyet azok a fiatalok is igényelhetnek, akik jövedelmi szintjük vagy életkoruk alapján eddig nem kaphattak hitelt, miközben pedig jól látszik, hogy megtakarítási hajlandóságuk alapján vélhetőleg a jó adós kategóriába tartozhatnának” – magyarázza Brezina Szabolcs, a TakarékBank ügyvezető igazgatója.

A piackutatás eredményeire válaszul vezette be a TakarékPont hálózat a közelmúltban a Király elnevezésű termékét. Az igényelhető kölcsön mértéke a havi megtakarításokból összegyűlt összeg és a tervezett jövőbeli kiadás különbözete, a futamidőt pedig úgy határozzák meg, hogy a hitel törlesztőrészlete megegyezzen a megtakarítási időszakban vállalt havi befizetéssel.

laptop TakarékPont hitel robogó megtakarítás Facebook
Kapcsolódó cikkek