Pénz- és tőkepiac

Húsz perc alatt bezuhant a Wall Street

A Wall Street tegnap gap uppal nyitott, viszont elegendő volt 20 perc, hogy negatív irányba mozduljon el.

Szerző: Tradenet Global

Az amerikai és európai indexek esni kezdtek, miután a nagy súllyal bíró német mutató, a DAX – a dán banki mizéria hírére 4 %-ot zuhant. Tegnap alapvetően két fontos tényező is befolyásolta a piac mozgását: amint azt már mindenki tudja, lemondott Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója (AAPL $373,72 -0,65%), illetve a foglalkoztatási szektorban sem jöttek ki sajnos bizalomgerjesztő adatok, a múlt héten várt 400 000 új munkanélkülihez képest a tényleges adat 417 000-re rúg.

A tegnapi nyitás előtti borús hangulatot optimizmus váltotta fel. Warren Buffett bejelentését követően – mely szerint 5 milliárd dollárt invesztál a Bank of Americába, a bank részvényei 20 %-al emelkedtek, magával húzva az egész pénzügyi szektort. Buffett befektetését az egész pénzügyi szektorba vetett bizalom jelének tekintik. A piacon erősített a vásárlói hangulatot, hogy a milliárdos fantáziát látott egy ilyen bankba történő invesztálásban, melynek részvényei az elmúlt hetekben folyamatosan csökkentek. Ennek megfelelően a nyitást követő első tíz percben a pénzügyi szektor részvényei összességében 3 %-ot emelkedtek.

Ma fontos esemény lesz, new york-i idő szerint 10 órakor tartja Bernanke a beszédét, melyet a Wall Street türelmetlenül vár. Továbbá makró adatok is napvilágot látnak 8:30-kor, a korábban előre jelzett 1,3 %-os második negyedéves GPD adatok várhatóan csak 1,1 % szintet érnek el. New York-i idő szerint a Fogyasztói Bizalmi Index 9:55 kor jön ki. Az ékszer óriás Tiffany (TIF) és a Madison Square Garden (MSG) is közzétesz ma adatokat. Az OmniVision (OVTI) tegnap kiadott komor előrejelzésének köszönhetően a részvények várhatóan lefelé fognak mozogni.

S&P500 (SPY)

A hármon napig tartó növekedés megtört, és habár minden jel arra mutat, hogy a piacnak emelkedni kellene, a tegnapi rövid emelkedő széria gyorsan negatívba fordult át. A piac a kereskedés alatt elérte a 119,33-as szintet a 20-as mozgóátlag mellett. A 116-os szint alá törés növelheti az esélyét annak, hogy a következő fontos támasz szintet, a 110-et célozza meg a piac augusztus végére.

 

Apple Wall Street jobs Buffett Bank of America
Kapcsolódó cikkek