Pénz- és tőkepiac

Mi köze az IMF-tárgyalásoknak a kötelező kampányhoz?

A kötelezőkampány felpöröghet az utolsó héten, hiszen az emberek jövőjét érintő sok kérdés rendeződni látszik, így jut figyelem a kötelezőbiztosításra, casco-ra, egyéb megtakarítási lehetőségekre – véli dr. Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője.

Az emberek sokkal jobban aggódtak az elmúlt hetekben az ország, és benne saját munkahelyük, fizetésük, adókulcsuk iránt, így a kampány elején még háttérbe szorult a gépkocsijuk kötelező biztosítása – vonta le a következtetést a PBA Biztosítási Alkusz Kft. a telefonos ügyfélszolgálatain lebonyolított beszélgetések elemzéséből.

„Eleve sokan hagyják az utolsó pillanatokra a kötelezőváltást a kampányidőszakban, ugyanakkor sok, a 2012-es megélhetésünket befolyásoló kérdésben is javult a tisztánlátás. A forint árfolyama rendeződött, a jövő évi adótörvények végleges formát öltenek, az IMF védőhálója stabilizálta a kilátásainkat, így már kiszámíthatóbb a jövő.” A 2012-es peremfeltételek stabilizálódása tehát közvetett módon mind segítik a mostani kampányhajrát – magyarázza Vass Gábor, a PBA ügyvezetője.Teljesen racionális folyamat, hogy aki eddig kivárt, az a hátralévő napokban meg fog ragadni minden olyan lehetőséget, amivel javíthat saját, vagy családja költségvetésén.

 

IMF kötelező PBA alkusz biztosítás kampány
Kapcsolódó cikkek