Pénz- és tőkepiac

Bejegyezték a CIG Pannónia tőkeemelését

Bejegyezte a cégbíróság a CIG Pannónia életbiztosító tőkeemelését. A mostani tőkeemelést követően a CIG Pannónia alaptőkéje 2,6 milliárd forint fölé emelkedett, ezt a társaság a tőzsde honlapjára feltöltött frissített alapszabályában is rögzítették.


Az idén áprilisi közgyűlésen elhatározott tőkeemelés feltételeinek részleteiről augusztusban döntöttek a részvényesek. A tőkeemelés kamatozó részvények kibocsátásával történt meg, amelyek között forint- és euró alapú részvénysorozatok is voltak. Előbbiek éves kamata 9 százalékos, utóbbiaké 7 százalékos lett, a kibocsátáskori értékük pedig 750 forint volt.


A tőkeemelés zártkörű részvénykibocsátással történt, és a korábbi részvényesek látták el a szükséges tőkével a céget. Az alaptőke megnövelésére a társaság korábbi nyilatkozatai szerint azért volt szükség, hogy a biztosító meg tudjon felelni a jövőben életbe lépő, egyre szigorúbb uniós tőkekövetelményeknek. A kamatozó részvények révén ugyanolyan tulajdonosi jogokhoz jutnak a tulajdonosok, mint a normál törzsrészvények révén, az új részvényeket öt év múlva alakítják majd át A sorozatú törzsrészvényekké.

Herman Bernadett-->

Pannónia CIG tőkeemelés biztosítás
Kapcsolódó cikkek