Pénz- és tőkepiac

Két új vezér-helyettes a CIG Pannóniánál

A CIG Pannónia Életbiztosító közölte, hogy 2012. október elsejétől Sallai Linda és Barta Miklós váltja fel a korábbi két vezérigazgató-helyettest, Kelemen Zsoltot és Mikó Gyulát, akik tisztsége szeptember 30-i hatállyal megszűnt.

A 2012. október 1-jével termékfejlesztési és kockázatvállalási vezérigazgató-helyettesi kinevezést kapott Sallai Linda 2007 szeptemberében aktuáriusként csatlakozott a céghez, később termékfejlesztési osztályvezetőként, majd 2011 júliusa óta termékfejlesztési igazgatóként felel a vállalatnál megvalósuló termékfejlesztések stratégiai tervezéséért, a munkafolyamatok koordinálásáért, a partnerekkel történő egyeztetésekért, a termékek bevezetéséért, után-követéséért. Sallai Linda tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Karán végezte, diplomája megszerzését követően a Premium Magánnyugdíjpénztárnál helyezkedett el, termékmenedzserként.

Pénzügyi vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját Barta Miklós, aki 2011 januárjában csatlakozott a Társasághoz kontrolling igazgatóként, 2012-től pedig pénzügyi- és kontrolling igazgatói posztot töltött be a Társaságnál. Barta Miklós a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem aktuárius szakirányán szerzett közgazdász végzettséget. 2003-ban a KPMG Hungária Kft-nél helyezkedett el könyvvizsgáló asszisztensként, majd 2007-től könyvvizsgálati menedzseri feladatokat látott el.

A magyar és külföldi biztosítók, pénzügyi vállalkozások könyvvizsgálatában egyaránt gyakorlattal rendelkezik, pénzügyi és számviteli tanácsadás nyújtásával foglalkozott mind magyar, mind nemzetközi társaságoknál. 2008-ban ACCA diplomát (az ACCA – Association of Chartered Certified Accountants – a világ vezető pénzügyi és számviteli szakembereit tömörítő szakmai szervezete), 2011-ben a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál okleveles könyvvizsgálói képesítést szerzett.

CIG CIG Pannónia menedzser
Kapcsolódó cikkek