Pénz- és tőkepiac

Bennfentes eladások az év végén

Több tőzsdei cégnél is történtek bennfentes részvényeladások az év utolsó napjaiban. Egyebek között az OTP, a Mol és a CIG Pannónia vezetői, vagy azok hozzátartozói is értékesítettek pakettjükből.

Wolf László az OTP Bank vezérigazgató-helyettese december 21-én vált meg 12 ezer OTP-részvényétől a hitelintézet tájékoztatása szerint. A részvényeket 4100 forintos átlagáron értékesítette a bankár, aki így 49,2 millió forinthoz jutott. A tranzakció után Wolf László tulajdonában még bőven maradtak OTP-részvények, jelenleg 638 800 darab részvénye van, ez az OTP által kibocsátott törzsrészvények 0,23 százaléka.


A vezérigazgatója, Molnár József is megvált pakettje egy részétől. Ő december 27-én adott el 8201 darab Mol-részvényt 17514 forintos átlagárfolyamon, vagyis több mint 143,6 millió forintért. A tranzakció után 10 ezer maradt a Mol vezetőjének értékpapírszámláin.
A CIG Pannóniánál Horváth Béla, az igazgatóság elnökének közeli hozzátartozója értékesített részvényeket. Ennek a tranzakciónak a volumene a korábbiaknál lényegesen szerényebb volt, a pontosabban meg nem nevezett közeli hozzátartozó 3 ezer részvényt adott el 244,67 forintos árfolyamon, vagyis 734 ezer forintért. A tranzakció után az illető tulajdonában még 3 ezer CIG Pannónia részvény maradt.

CIG OTP Wolf Mol
Kapcsolódó cikkek