Pénz- és tőkepiac

Tízmilliárd forintnál is többet bukhatnak a Kun-Mediátor károsultjai

Elrendelték a Kun-Mediátor Kft. felszámolási eljárását, de a károsultak jelentős része valószínűleg nem látja viszont a pénzét.

Elrendelték a szökésben levő karcagi „bróker Marcsi”, Dobrai Sándorné cégének felszámolását - írta a Magyar Nemzet. Valószínűleg csak a dolgozói bérek kifizetésére lesz fedezet a karcagi Kun-Mediátor Kft. felszámolási eljárásában, vagyis a becslések szerint több mint 10 milliárd forinttal megkárosított befektetők aligha látják viszont a pénzüket.

A Kun-Mediátor Kft. vezetője, a szökésben lévő Dobrai Sándorné a jelenlegi adatok alapján csaknem ezer embert károsított meg piramisjátékra hasonlító módszerrel. A kár meghaladhatja a 10 milliárd forintot, sőt egyes becslések a 20 milliárdos kárértéket sem tartják kizártnak. A nyomozás több mint egy éve indult.

Nagyjából ezer károsult „jelentkezett be” a rendőrségen, de a károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István szerint mivel nem mindenki fordult a hatóságokhoz, a károsultak száma ennél magasabb, 1500 és 2000 között is lehet.

csalás kun-mediátor Karcag
Kapcsolódó cikkek