Pénz- és tőkepiac

Új OTT-részvények érkeznek a budapesti parkettre

Pécsett nyit fióktelepet az OTT-ONE. A nemrég lezárult tőkeemelés nyomán nyolcmillió darab részvény érkezik a parkettre.

Fióktelep létesítéséről döntött pénteken tartott rendkívüli közgyűlésén az OTT-ONE Nyrt. Pécsett, a Janus Irodaház 3. emeletére lett bejegyezve a fióktelep. Nem ez az egyetlen hír az utóbbi időben a társaság háza táján. Lezárult ugyanis az április 28-i­ közgyűlésen elhatározott alaptőke-emelés, melynek során 248 millió forint pénzforráshoz jutott a cégcsoport, amelyet a streamingüzletág további fejlesztésére, valamint új információtechnológiai és szoftverfejlesztési projektek elindítására fordítanak. És arról sem szabad elfeledkezni, hogy a kibocsátásra kerülő nyolcmillió darab új törzsrészvényt az alaptőke-emelés cégbírósági bejegyzésétől számított kilencven napon belül bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére.

Forrás: shutterstock

A rohamosan bővülő IT-piac által diktált gyorsabb növekedést célozza az alaptőke-emelés. Elsősorban a fejlesztési kapacitás bővítésében gondolkodik a menedzsment, ami ebben a munkaintenzív ágazatban a humán erőforrás bővítését, partnerek keresését és ezzel egy időben a megfelelő folyamatok kialakítását jelenti. De nem zárják ki az akvizíció lehetőségét sem.

A 2010-ben parkettre vezetett OTT-ONE Nyrt. (korábban FUSO Ecosystem Nyrt., előtte Hybridbox Médiainformatikai Nyrt.) eredetileg a hagyományos televízió és a széles sávú internet egymásba ágyazását biztosító Hybridbox fejlesztésével foglalkozott. Bár továbbra is meghatározó a videótartalom-szolgáltatás, már a cégcsoport új stratégiáját jelzik az egyedi szoftvermegrendelések, applikációk és weboldalfejlesztések, továbbá a közösségi média interakcióit elemző szoftverük. Tavaly áprilisban stratégiai szerződést írtak alá a Telenor Magyarországgal a Telenor MyTV szolgáltatás üzemeltetéséről. A harmadik fontos területet a társaság 100 százalékos tulajdonában lévő leánycég, a Screenie Interaktív Reklámügynökség képviseli: külföldre értékesítettek interaktív marketingszoftver-licencjogokat, s a befolyó 200 millió forintot a cégcsoport egy biometrikus azonosítórendszer fejlesztésére használja.

A biometrikus azonosítás az IT-biztonságtechnika minősített esete. Az első szint egy eszköz birtoklásával összefüggő azonosítás, ilyen például egy Egy következő szint, amikor jelszóval történik az azonosítás, mint például a bankkártya esetében, ahol a bankkártya azonosít, és még egy jelszóra (PIN) is szükség lehet a hozzáféréshez. Míg a biometrikus azonosítórendszerek már egy harmadik szintet képviselnek, amikor nem elég a jelszó, hanem a jelszó használatára jogosult személynek fizikailag is jelen kell lennie az azonosításkor. Ami történhet ujjlenyomattal, arcfelismeréssel, retinavizsgálattal vagy a tenyér alapján.

A piac mintha értékelné a híreket, bár a részvényesek a zárt körű alaptőke-emelés során csupán 874 160 darab erejéig éltek az elővásárlási jogukkal 31 forintos áron. A hosszú hónapokig 30 és 35 forint között billegő kurzus június elején kitört a sávból, s egyetlen merész felhúzással egészen 54 forintig kúszott az árfolyam, majd némi korrekciót követően beállt 45 és 50 forint közé.

részvények ott parkett
Kapcsolódó cikkek