Pénz- és tőkepiac

Biometrikus azonosításban erősít az OTT menedzsmentje

Növekedési sztorit ígér az OTT-ONE Nyrt. alaptőke-emelése. A cégcsoport a biometrikus azonosítás területén is fejleszt – mondta a Világgazdaságnak Májer Bálint, a társaság elnöke.

Idén április 28-án zárt körű alaptőke-emelésről döntött a társaság közgyűlése. Eszerint 31 forintos áron, 144 millió forint értékben bocsátanak ki részvényeket. Elsőbbségi jog illette meg ugyanezen az áron azokat, akik április 28-án részvényesek voltak, s ezt a jogukat május 22-ig gyakorolhatták.

A társaság közzététele szerint az átvételi elsőbbségi jogot 874 160 darab törzsrészvény tekintetében gyakorolták a részvényesek, s befizették a kibocsátási értéket, 27 098 960 forintot a társaság tőkeemelési számlájára.

Az alaptőke-emelés célja, hogy a rohamosan bővülő IT-piacon gyorsabban tudjon növekedni az OTT-ONE Nyrt. – mondta a Világgazdaságnak Májer Bálint, a társaság elnöke. Hozzátette: ugyan az akvizíció lehetőségét sem zárja ki, de alapvetően a streamingalapú technológiai tudás bővítésében, új ügyfelek keresésében és a fejlesztési kapacitás bővítésében gondolkodnak. Ez ebben a munkaintenzív ágazatban a humán erőforrás bővítését, partnerek keresését és ezzel egy időben a megfelelő folyamatok kialakítását jelenti.

Forrás: AFP

A 2016-os éves jelentés szerint továbbra is meghatározó szegmens a videotartalom és -kiszolgálás a cégcsoport számára, míg az egyedi szoftvermegrendelések, applikációk és weboldalfejlesztések, amelyekben nincsen videokiszolgálás, már az új stratégia részét képezik. Tavaly írtak alá stratégiai szerződést a Telenor Magyarországgal a Telenor MyTV szolgáltatás üzemeltetéséről és fejlesztéséről. A harmadik szegmenst a Screenie Interaktív Reklámügynökség mint leányvállalat képviseli.

Izgalmas piaci irány a cégcsoport biometrikus azonosításon alapuló szoftveres szolgáltatásainak fejlesztése, ami elég misztikusnak tűnik első hallásra a befektetői fülnek. Mint azt az elnök elmondta: az IT-biztonságtechnika minősített esetéről van szó. Az első szint egy eszköz birtoklásával összefüggő azonosítás, ilyen például egy Egy következő szint, amikor jelszóval történik az azonosítás. Ezeknek természetesen léteznek különböző kombinációi: például a bankkártya esetében, ahol a bankkártya azonosít és még egy jelszóra (PIN) is szükség lehet a hozzáféréshez.

Nos, a biometrikus azonosító-rendszerek már egy harmadik szintet képviselnek, amikor nem elég a jelszó, hanem a jelszó használatára jogosult személynek fizikailag is jelen kell lennie az azonosításkor. Az azonosítás történhet ujjlenyomattal, arcfelismeréssel, esetleg retinavizsgálattal vagy a tenyér alapján.

A cég képviselője úgy látja, hogy az IT és a fizikai biztonság egyformán mind fontosabb területe életünknek, és szeretnének többek között ezen a területen egyedülálló megoldásokat nyújtani a növekvő piac számára.

Bár a biometrikus azonosítás és az ahhoz kapcsolódó szoftverfejlesztések még nem tartoznak a leghangsúlyosabb területek közé, de aktívan foglalkoznak velük, miközben keresik a piaci lehetőségeket ebben a témában.

biometrikus ott
Kapcsolódó cikkek