Pénz- és tőkepiac

Nő a betörések száma a kánikulában

A biztosítók tapasztalatai alapján a nyári nyaralási szezonban, s különösen a kánikulai hétvégéken megugrik a lakásbetörések száma.

Az adatok szerint mintegy 40-50 ezer betöréses lopás történik évente Magyarországon – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) közleményéből. Az illetéktelen behatolók leggyakrabban ékszereket, készpénzt, illetve kisebb méretű műszaki cikkeket visznek magukkal: laptopot, fényképezőgépet, mobiltelefont.

A MABISZ Lakásbiztosítási, valamint a Vagyonvédelmi és Kármegelőzési Bizottsága 2016-ban terjedelmes, a szövetség honlapján is elérhető „Betörésvédelmi tájékoztatót” állított össze, amelyben számos hasznos fogalom-magyarázat, illetve számos tanács is szerepel. A régebben kötött lakásbiztosítások nem minden esetben szerepeltették az alapbiztosításban a betöréses lopás kockázatát, ugyanakkor az új fejlesztésű termékekben jellemzően már ez a kockázat is szerepel az alapbiztosításban. Ezért, ha betörés ellen is biztosítani szeretnénk otthonunkat, érdemes átnézni a régebben kötött szerződés feltételeit – áll a közleményben.

 

betörés nyár
Kapcsolódó cikkek