BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belehúzott a Cisco Systems

Az elemzők előzetes várakozásait is meghaladta a hálózati berendezéseket gyártó és szerverszolgáltatásokat nyújtó amerikai Cisco Systems negyedéves adózott eredménye.

A cég a New York-i tőzsde szerdai kereskedésének zárása után azt közölte, hogy az október végén zárult pénzügyi első negyedévben az adózott eredménye 2,39 milliárd dollár volt, nagyobb az egy évvel korábbi 2,32 milliárd dollárnál.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 61 cent lett, meghaladta a szakértők által várt 60 centet.

Cisco-stand egy technológiai kiállításon
Forrás: AFP

A Cisco Systems negyedéves bevétele 12,14 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 12,35 milliárd dollárról, de meghaladta az elemzői várakozások átlagában szereplő 12,11 milliárd dollárt.

A cég a folyó negyedévre szakértők várakozását felülmúló nyereségelőrejelzést tett közzé. Arra számít, hogy a részvényarányos eredménye 58-60 cent lesz, míg a szakértők 58 centet reméltek.

A Cisco Systems azt is bejelentette, hogy tavaly augusztus óta 6600 munkahelyet szüntetett meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.