Pénz- és tőkepiac

Mínuszban a Mol

Az esést a Mol vezette, az olajpapírok 1,2 százalékot gyengültek, emögött vélhetően a napok óta csökkenő olajárfolyam, valamint a Nemzetközi Energiaügynökség negatív hangvételű előrejelzése állhat.

Erősen indított, majd délután lefelé fordult, végül 0,3 százalékos mínuszban zárt tegnap a BUX. Az esést a Mol vezette, az olajpapírok 1,2 százalékot gyengültek, emögött vélhetően a napok óta csökkenő olajárfolyam, valamint a Nemzetközi Energiaügynökség negatív hangvételű előrejelzése állhat. A többi blue chip is hasonló utat járt be, mindegyik vezető papír eséssel zárta a kereskedést.

Nagyot futottak viszont a kispapírok: az Appeninn és az Opus 15-15, az OTT One és a BIF 20-20 százalékot emelkedett. A BIF erősödésében közrejátszhat az a korábbi bejelentés, hogy a vállalat a szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT) előszobájaként tekintett SZIE-ként folytatja tevékenységét. Nyugaton egész nap rossz volt a hangulat, a vezető európai indexek mínuszban zártak, a tengerentúliak is a negatív tartományban nyitottak.

A várakozásoknál jobb német és az előzetesen becsültnek megfelelő uniós GDP-adat viszont felfelé hajtotta az eurót, a dollárral szembeni keresztárfolyam csaknem 1 százalékot emelkedett, és az 1,17-os jegyzés fölé ért. A forint érdemben nem reagált a várakozásoknak megfelelő hazai GDP-adatra, a 311,9-es árfolyam környékén oldalazott.

BUX Mol mínusz
Kapcsolódó cikkek