Pénz- és tőkepiac

Újra talpra állhat a Foot Locker

Nem ment jól az utóbbi időben a világ egyik vezető sportcipő-kiskereskedelmi láncának, a Foot Lockernek. A társaság eredménye jelentősen elmaradt a várakozásoktól az elmúlt két negyedévben. Mindez a cég részvényeinek árfolyamára is hatással volt.

A papírok egy évvel ezelőtt még 80 dollár közelében mozogtak, a múlt héten viszont már 30 dollár alatt is történt üzletkötés. A cég azonban pénteken közzétette a harmadik negyedéves gyorsjelentését, amely a várakozásoknál jobb eredményt hozott, így a is rég nem látott lendületet kapott. Ráadásul az amerikai adóreform hatására amúgy is pozitív a részvénypiaci környezet, így a Foot Locker árfolyama több mint 20 százalékot tudott emelkedni.

A fundamentális hátteret vizsgálva nemcsak a harmadik negyedév jó teljesítménye áll az emelkedés hátterében, hanem a cég utolsó negyedéves várakozásai is. Richard Johnson vezérigazgató szerint az elmúlt hónapok átszervezéseinek köszönhetően jelentősen csökkentek a fix költségek, ami a karácsonyi bevásárlási időszak előtt extra profittermelési lehetőséget jelent a cég számára. Mindemellett a Foot Locker marketingosztálya sem tétlenkedik, hiszen a legújabb kampányukban számos NBA-sztárt sikerült megnyerniük egy jótékonysági akcióhoz, amelyben a hurrikán sújtotta területekre juttattak el sport- és utcai cipőket közel egymillió dollár értékben.

Amellett, hogy a cég teljesítménye és javuló költségszerkezete megalapozza a hosszabb távú árfolyam-emelkedést, a grafikon elemzése révén is hasonló következtetésekre jutunk, hiszen az idei év második felében kialakuló ereszkedő trend a mostani lendülettel egyértelműen megtört. Az első fél évben szinte végig 70 dollár felett kereskedett részvényre ezáltal még a 40 dollár körüli árfolyam is jó vételi lehetőségnek tűnik.

sportcipő árfolyam foot locker
Kapcsolódó cikkek