Pénz- és tőkepiac

Nagy zuhanás után emelkedésbe kezdhet az AMD részvénye

Nagyot zuhant az amerikai csipgyártó vállalat, az AMD árfolyama az októberi szintekhez képest, december elején viszont ismét kulcsszinthez ért.

Nagyot zuhant az amerikai csipgyártó vállalat, az AMD árfolyama az októberi szintekhez képest, december elején viszont ismét kulcsszinthez ért. A 10 dollárnál lévő támaszszint tudta megállítani a csökkenést, amelynél pár napig vesztegelt, majd szépen elkezdett felfelé lépegetni az árfolyam.

A fordulatot követő emelkedés során már áttörte a papír a 10,8 dolláros ellenállást is, ezzel megnyílt a tér a 11,7 dollárnál húzódó ötvennapos mozgóátlag irányába. Annak elérése a mostani szintekhez képest 5,2 százalékos felértékelődés lenne.

Az emelkedést az alacsonyan lévő indikátorok is támogatják, ráadásul az MACD vételi jelzést adott. Az elemzőházak is pozitívak a kapcsán, ugyanis az átlagos célárfolyam 14,6 dollárnál van, 33,3 százalékkal haladja meg a mostani szinteket.

A heti grafikonon a Fibonacci-szintek nagyon szépen kijelölték a legutóbbi csökkenés alját 9,7 dollárnál, amely egyben egy nagyon fontos támaszszint. Ha valóban fordulni tud erről a szintről a papír, akkor heti szinten a 12,4 dollárnál lévő ötvenhetes mozgóátlagig mehetne első körben az árfolyam. Annak elérése egyébként 11,4 százalékos emelkedés lenne. Ha volna elég lendület a papírban, akkor az ötvenhetes mozgóátlagot áttörve célba vehetné a korábbi csúcsokat is 14,6 dollárnál, ennek elérése több mint 30 százalékos menetelést jelentene. Ha hosszabb távon gondolkodunk, akkor akár kedvező, 2,5-es hozamkockázatú beszállót is elcsíphetünk a stop-loss megbízás 9,7 dollárra helyezésével és 14,6 dolláros célárfolyamot feltételezve.

Negatív nyomás esetén, a napi grafikonhoz hasonlóan, a már említett 9,7 dolláros szint alatt nagyon elcsúnyul a kép, kiesik a sávból az árfolyam, és nagyobb esés is következhet. Ebben az esetben érdemes zárni a meglévő pozíciónkat.

csipgyártó tőzsde AMD árfolyam
Kapcsolódó cikkek