Pénz- és tőkepiac

Kedvező eredmények után további növekedés várható az AMD-nél

Kedvező számokat hozott az AMD negyedik negyedéves gyorsjelentése.

Kedvező számokat hozott az AMD negyedik negyedéves gyorsjelentése. Korábban többször is írtunk a csipgyártó papírjairól, azóta már 18 százalékos pluszban tartózkodik az árfolyam, ráadásul ez akár könnyen tovább is hízhat a mostani pozitív jelentést követően. A bevételek szépen alakultak a negyedévben, 33,8 százalékkal nőttek az előző év azonos negyedévéhez képest. Az eladásokat nagyrészt az új Ryzen processzorok és Radeon grafikus processzorok hajtották.

Az eredménytermelés tekintetében is pozitív változások történtek, az adatok az elemzők által várt értékeket is megverték. Ráadásul éves szinten is profitot tudott termelni a vállalat, amire legutóbb hat éve volt példa. A menedzsment optimista, a bevétel további dinamikus növekedésével számol 2018 első negyedévében. A már említett Ryzen processzorok mellett az adatközpontokban és felhőszolgáltatásokhoz alkalmazott számítógépekben működő EPYC processzorokból is nagyobb bevételt vár a vezetőség.

Forrás: AFP

Technikai alapon is van tér az emelkedésre, ugyanis az árfolyam előtt nincs nagyobb akadály a 14,5 dolláros ellenállás eléréséhez, ami egyben a már 2017 óta húzódó sáv felső szárát is jelenti. Az elemzői célárak is ehhez közel, 14,3 dollárnál helyezkednek el, ez alapján 11 százalékos potenciált látnak a részvényben a tegnapi záróárakhoz képest.

Ha negatív irányt venne az árfolyam, akkor a 12,3 dollárnál lévő 200 napos mozgóátlagot érdemes figyelni, amelynek elesése esetén a 12 dollárnál húzódó támaszszint segíthet megállítani a korrekciót. Ha hosszú távon szemléljük a grafikont, akkor pedig a Fibonacci-szintek segítségével a 20 dollár jelölhető ki célként, amelynek elérése további 55 százalékos emelkedés lenne a hétfői záróárakhoz képest.

 

csipgyártó STRATÉGIA AMD árfolyam
Kapcsolódó cikkek