Pénz- és tőkepiac

Hatalmas nyereséget ért el egy magyar gyökerű cég

Jelentős, majd 300 millió dolláros nyereséget ért el a magyar alapítású LogMeIn – derül ki a cég jelentéséből.

A magyar alapítás, úmára globális IT vállalattá vált LogMeIn, Inc. GAAP szerinti árbevétele 276 millió dollár volt, míg a nem GAAP szerinti nyeresége elérte 279,9 millió dollárt a tavalyi negyedik negyedévben – derül ki a cég jelentéséből.

Az erős negyedik negyedév feltette a pontot a vállalat számára, a fontos változások ellenére következetesen meggyőző pénzügyi eredményeket értünk el, és mind a négy negyedévben túlteljesítettük a saját előrejelzéseinket

– értékelte a jelentést Bill Wagner, a LogMeIn elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, a cég idén az első negyedévben arra számít, hogy a nem GAAP szerinti árbevétele 277-278 millió dollár között lesz, míg a GAAP szerinti nyeresége 276-277 millió dollár között alakul majd.

Az US GAAP (United States Generally accepted accounting principles) azoknak a számviteli szabályoknak az összessége, amelyeket az Amerikai Egyesült Államokban alkalmaznak. Ezeket a szabályokat nem a kormányzat állítja fel, de a tőzsdén jegyzett cégek számára az alkalmazásuk kötelező.

 

eredmény LogMeIn jelentés
Kapcsolódó cikkek