Pénz- és tőkepiac

Az Altera igazgatósága válaszolt a Wallis ajánlatára

A tőzsdén jegyzett Altera Nyrt. igazgatósága nem javasolja a cég részvényeseinek, hogy a Wallis Asset Management Zrt. részvényvételi ajánlatát elfogadják, azonban a Wallis által kidolgozott működési tervet üdvözli – közölte az Altera a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Altera Vagyonkezelő Nyrt. (Altera) igazgatósága nem javasolja a részvényeseknek a Wallis Asset Management Zrt. (Wallis) által az Altera törzsrészvényeire tett kötelező nyilvános vételi ajánlatának elfogadását – adta hírül a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Altera érdeke, hogy a társaság minél több részvénye közkézen maradjon, mivel ez garanciát jelent a szükséges szintű részvényesi ellenőrzésére, a társaság folyamatos, hosszútávú tőzsdei jelenlétére és a működés nyilvánosságára

- indokolta véleményét az igazgatóság.

A Mini autómárkát is a Wallis képviseli hazánkban
Forrás: AFP / Tobias Schwarz

Az Altera igazgatósága ugyanakkor megvalósíthatónak tartja a Wallis által közzétett működési tervet, mert az a vállalat stratégiai céljainak a megvalósulását is támogatja.

A Wallis vételi ajánlatában kifejtette, stratégiai célja az, hogy az Altera egy aktív vagyonkezelő holding társasággá váljon, amelybe négy kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységet folytató leányvállalatuk többségi részesedései kerülnek. Ezek gépjármű és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatások nyújtásával, rövid és hosszú távú gépjármű- kölcsönzéssel, flottakezeléssel foglalkoznak. Tevékenységi területük Magyarország, valamint a közép- és délkelet-európai régió.

A leányvállalatok által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a MINI, az Isuzu, a Maserati, a Ssangyong, a Jaguar, a Land Rover és a Sixt rent-a-car.

Az Altera jövőbeni működésében a terv szerint fontos szerepet kapna a leányvállalatok közötti piaci és működési szinergiák kihasználása.

Beszállt a Wallis az Alterába

Egy több lépésből álló tranzakció végén a hazai gazdaság egyik vezető ágazata, az autóipar jelenik meg a tőzsdén. A Wallis előbb az Altera 25 százalékát szerzi meg, majd kötelező vételi ajánlatot tesz a többi részvényesnek az elmúlt 180 nap átlagárán.

 

Altera működési terv részvényvétel Wallis
Kapcsolódó cikkek