Pénz- és tőkepiac

Jelentett a megbírságolt Set Group

Közzétette a tavalyi évről szóló éves jelentését a Set Group Nyrt. a tőzsde honlapján, miután a jegybank hétfőn 5,5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a cégre a jelentés közzétételének elmulasztása miatt, és felfüggesztette részvényeinek kereskedését.

A Set Group Nyrt. a hidrogén ipari méretű tárolásának kifejlesztésével, és hidrogén akkumulátor megvalósításával foglalkozik a közzétett jelentés szerint. A cég részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) T kategóriájában kereskednek.

A részvénytársaság 2010-es megalakulása óta veszteséges, az új menedzsment becslése szerint azonban a következő években nyereség várható, mert elkezdték a teljes átalakulást követő strukturális fejlesztéseket.

Ennek első lépése, hogy rendezték korábbi adósságaikat, így a BÉT Zrt. megszüntette a társasággal szemben alkalmazott szankcióit, január 16-tól a társaság részvényeivel újra szabadon lehet kereskedni.

A társaságnak 2017-ben nem volt árbevétele, az eredménye után nem vallott be társasági adót. Adózás előtti vesztesége 12,178 millió forint volt.

Komoly büntetéseket szabott ki az MNB

A jegybank folyamatos felügyelet keretében vizsgálta, hogy a tőzsdei kibocsátók a tőkepiacról szóló törvény által előírt április 30-i határidőig közzétették-e a 2017. pénzügyi évről készített éves jelentésüket. A vizsgálat megállapította, hogy a Kartonpack, Dobozipari Nyrt., az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt., a SET Group Nyrt., illetve a Közép-európai Gázterminál törvénysértő módon nem jelentette meg az éves jelentését.

 

éves jelentés BÉT hidrogén tárolása 2017-es eredmény Set Group
Kapcsolódó cikkek