Pénz- és tőkepiac

Bejelentésre készül az Opus

Felfüggesztették az Opus Global Nyrt. törzsrészvényeivel való tőzsdei kereskedést szerdán – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett határozatból.

Felfüggeszti törzsrészvényét és a tőzsdei kereskedését a szerdán az Opus Global Nyrt. reggel 8 óra 55 perctől a „Lezárás szakasz” végéig – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A BÉT kötelezte a kibocsátót, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.

Amennyiben a kibocsátó értékpapírjainak kereskedését befolyásoló információ a felfüggesztés fenti időtartamának vége előtt a tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvánosságra kerül, úgy Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója a kibocsátó törzsrészvényeinek és a kapcsolódó származtatott eszközöknek a kereskedését határozattal visszaállíthatja.

Nagy bejelentésre készülnek

Az Opus június 6-án arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy jelenlegi információi szerint olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezte értékpapírjai kereskedésének fentiek szerinti

felfüggesztését – olvasható az indoklásban.

törzsrészvény BÉT Opus
Kapcsolódó cikkek