Pénz- és tőkepiac

Fontos információkat közölt a Konzum

Az MNB jóváhagyta a Konzum összevont tájékoztatóját. A befektetők képet kapnak, mikor kerül sor a korábban bejelentett 8,4 millió új részvény bevezetésére.

A Magyar Nemzeti Bank szeptember 21-i határozatával engedélyezte a társaság által korábban zártkörűen forgalomba hozott 8 424 159 darab, a korábbiakban kibocsátott részvényekkel mindenben azonos jogokat biztosító egyenként huszonöt forint névértékű, névre szóló dematerializált törzsrészvényeknek a Budapesti Értéktőzsde Zrt. által működtetett szabályozott piacra történő bevezetéséhez készített összevont tájékoztató és hirdetmény közzétételét – derül ki a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósága hétfői, a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatásából.

A vállalat szintén hétfő reggel közzétett hirdetménye szerint az új részvények BÉT-re történő bevezetését és az új részvényekkel való tőzsdei kereskedés megkezdését a kibocsátó Igazgatósága késedelem nélkül kezdeményezni fogja.

Az új Részvények BÉT-re történő bevezetésének tervezett dátuma 2018. szeptember 28. a Konzum közleménye szerint.

A vállalat emellett a honlapján közzétette 395 oldalas összevont tájékoztatóját is, amely átfogó képet ad a Konzum tevékenységéről.

részvény BÉT tájékoztató Konzum
Kapcsolódó cikkek