Pénz- és tőkepiac

Már mobilalkalmazás is segítheti a tudatos pénzügyi döntéseket

Megújította és a kor igényeinek megfelelően mobilalkalmazást is fejlesztett Pénzügyi Navigátorához a Magyar Nemzeti Bank.

Megújította és a kor igényeinek megfelelően mobilalkalmazást is fejlesztett Pénzügyi Navigátorához a Magyar Nemzeti Bank. Az új applikáción keresztül értesülhetünk a legfrissebb jegybanki hírekről, devizaárfolyamokról, elérhetjük az online termékkereső programokat. A lekérdező funkcióval bármely piaci szereplő engedélye pillanatok alatt ellenőrizhető, bankjegykiadó automaták és pénzintézeti fiókok kereshetők a közelünkben.

Az MNB honlapján elérhető oldalakon új arculatot kap valamennyi ingyenes termékválasztó és -összehasonlító alkalmazás is. Ezek eddig is a legnépszerűbb alkalmazásoknak számítottak, a mostani fejlesztések révén pedig még gyorsabban, könnyebben vethetők össze a fogyasztó számára fontos paraméterek mellett a banki és értékpapírpiaci termékek és szolgáltatások.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

A termékválasztó megoldások a mobilapplikáción keresztül is elérhetők. A nemzeti bank kiemelt célja a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése és a hazai pénzügyi szemléletformálás előmozdítása. Ennek érdekében a honlapján külön fogyasztóvédelmi aloldalt is kialakított – az oldalon (és az applikációban) külön pénzügyi szótár is található.

Az alkalmazás tartalmazza az országos Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat és az MNB ügyfélszolgálatának elérhetőségét, s lehetővé teszi ügyintézési időpont foglalását, valamint e-mail küldését is az ügyfélszolgálatnak.

mobilapplikáció MNB
Kapcsolódó cikkek