A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Biztosítókkal kötött szerződést a Richter

Németországi egészségbiztosítókkal állapodott meg a Richter, amelyeknek tegnaptól kedvezményes áron szállítja az Esmyát.

Kedvezményes árú beszállítói szerződésről állapodott meg a Richter tizenhárom németországi egészségbiztosítóval – adta hírül tegnap az Apotheke Adhoc portál. A szerződés szerint a biztosítótársaságoknak diszkontált áron szállít a magyar gyártó az Esmya nevű, a méhmióma kezelésére szolgáló készítményből. A társaságoknak összesen 2,1 millió ügyfelük van, azt azonban nem részletezték, hogy a biztosítottak hány százaléka nő. A szerződés csak Németország területére vonatkozik, de arról nem közölt információt a híroldal, hogy milyen időtartamra szól a kedvezmény.

A termékre ráfér a promóció, hiszen az Esmya első negyedéves értékesítése csupán 5,9 millió eurót tett ki, szemben a bázisidőszak 16,1 millió eurós forgalmával. A 63,4 százalékos csökkenés különösen azért kiugró, mert a bázisidőszak mintegy felében nem is írhatták fel az Esmyát a nőgyógyászok. Az Esmyával összefüggésbe hozott májkárosodást okozó esetek előtt volt példa 25 millió eurót meghaladó negyedéves értékesítésre is.

Fotó: VG-illusztráció

A 2019. január–márciusi adat hatására a menedzsment az idei éves Esmya-értékesítésekre az év elején kalkulált 35 millió eurót 25 millió euróra csökkentette. Ez már akkor teljesülhet, ha a jelenlegi és a következő két negyedévben 6-6,5 millió euró környékén alakulnak az eladások. Az Esmya bevételeinek alakulásától eltekintve a Richter nőgyógyászati portfóliójába tartozó készítmények forgalma 6,7 millió euróval, 6,8 százalékkal emelkedett az első negyedévben (év per év alapon).

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek