Pénz- és tőkepiac

Rekordévet zárhat a Masterplast

Kilenc hónap alatt elérte az egész évre kitűzött profitcélját a Masterplast. Az erősödő gyártás és a T-Cell felvásárlása nyomán akár felfelé is módosulhatnak a 2020–2021-es eredményvárakozások a lapunknak nyilatkozó Nádasi Róbert vezérigazgató szerint.

Erős harmadik negyedéves számokat közölt a Master­plast, az építőanyagokat gyár­tó cég minden főbb soron két számjegyű bővülésről számolt be.

A kedvező iparági környezetben különösen jól teljesítő magyar értékesítésnek, a saját gyártás erősödésének és a T-Cell-akvizíciónak köszönhető az emelkedő negyedéves és 2019-es eredmény

– mondta a Világgazdaságnak Nádasi Róbert, a Masterplast vezérigazgatója.

Az idei eredményvárakozásokat nem vizsgálja felül a cég, de a hagyományosan erős utolsó negyedévet is figyelembe véve az előre jelzettnél is jobb eredménnyel zárhatják az évet – fűzte hozzá a cégcsoport vezetője lapunk kérdésére. A 2020–2021-re vonatkozó céljaikat viszont mélyebb elemzést követően újragondolják.

Fotó: Masterplast

A frissített célszámokba már beépülhet az erősödő gyártás és a T-Cell-felvásárlás hatása is. A vezérigazgató szerint akár felfelé is módosulhatnak a 2020–2021-es várakozások. Ezeket a december 9-i befektetői találkozón ismerhetik meg a részvényesek. A Masterplast vezérigazgatója itthon a lakásfelújítási piac további erősödésével számol, de a is közvetlenül támogathatja a magyar piacon az eredményjavulást. Nádasi Róbert szerint az építőipar ciklikusságának hatásai előbb-utóbb jelentkezni fognak, ezért igyekeznek minél több olyan terméket előállítani, amely csökkenti az iparági kitettséget.

Ezzel együtt nem számítanak az iparág olyan mértékű visszaesésére, mint amilyen a 2008-as válságot követte.

A társaságnál több lehetséges beruházást vizsgálnak, ám az ukrajnai EPS-gyár újraindítását nem tervezik, a lembergi ingatlan újrahasznosításán vagy eladásán dolgoznak.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

T-Cell Nádasi Róbert építőipar Masterplast negyedéves eredmény
Kapcsolódó cikkek