Pénz- és tőkepiac

Példátlan összefogás a hazai bankszektorban

Az OTP Facebook-posztja alatt gyülekeznek a hazai bankok, egymást bátorítva próbálják átvészelni a nehéz időszakot.

Egészen elképesztő jelenségre bukkantunk a Facebookon péntek délután. A hazai bankszektor szereplői az OTP Bank posztja alatt gyülekeznek, a jelenleg is dolgozó munkavállalókat, fióki dolgozókat bátorítják. Hasonló posztokat tett közzé a nap folyamán szinte minden hazai bank is.

https://www.facebook.com/113638698668286/posts/3147632641935528/?d=m

Néhány hete még elképzelhetetlen lett volna, hogy a vetélytársak „kéz a kézben”, egymást bátorítva próbáljanak érvényesülni a piacon, ám a hazai nagyágyúk most mégis összefogtak.

Az OTP posztja alatt megszólal többek közt

  • a MagNet Bank: „Kedves OTP Bankos kollégák! Elképesztőek vagytok, minden elismerésünk kitartásotokért! Nagyon jó érzés megélni, hogy összetartunk a nehézségek közepette. Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra. Szép napot nektek, MagNet Bank”;
  • a CIB Bank: „Kedves OTP Bankos kollégák! Gondolunk rátok, vigyázzatok magatokra! Üdv: CIB Bank”;
  • a Takarék Csoport: „Összefogva, egymásra vigyázva megálljuk a helyünket a következő nehéz hónapokban. Kitartást kívánunk minden OTP Bank kollégának! Üdvözlettel, Takarék Csoport”;
  • és a Raiffeisen is: „Kedves OTP Bank munkatársak! Nektek is sok erőt, kitartást és egészséget kívánunk ebben az időszakban! Vigyázzatok magatokra mindannyian! Üdv: Raiffeisen Bank”.
  • A „gyűlésen” részt vett még az MKB, a Sberbank, a Budapest Bank és az Erste is.

    Több bank egyébként hasonló posztot tett ki a közösségi oldalára.

     

    OTP Erste Takarék-csoport Raiffeisen koronavírus MKB bankok
    Kapcsolódó cikkek