Pénz- és tőkepiac

Továbbra is kedvezők az Oracle kilátásai

Az Oracle árbevétele 20 millióval meghaladta az előrejelzéseket.

Az Oracle amerikai szoftverfejlesztő társaság a múlt héten tette közzé a második pénzügyi negyedévről szóló beszámolóját:

árbevétel soron 9,8 milliárd dollárt értek el, 20 millióval meghaladva az előrejelzéseket, és 2 százalékkal az egy évvel korábbi összeget, miközben az egy részvényre jutó nyereség 6 centtel haladta meg az 1 dolláros konszenzust.

Az igazított működési marzs 42 százalékról 47 százalékra emelkedett a negyedévben, noha a várakozások csupán 3 százalékpontos javulásról szóltak. A menedzsment részvényenként 24 centes kifizetéséről döntött, ebben nem volt változás.

A cég vezetése kiemelte, hogy jelentősen növekedett a felhőszolgáltatások iránti igény, mivel a koronavírus-járvány miatt számos munkavállaló otthoni munkavégzésre kényszerült.

Néhány szegmensben kisebb csökkenést mértek, a hardverekből származó bevétel például 3 százalékkal visszaesett, de így is sikerült felülteljesíteni a várakozásokat.

Megítélésem szerint a vállalat a következő negyedévekben is jól teljesíthet, függetlenül attól, hogy mikor sikerül visszaszorítani a járványt, mivel az árbevétel jól diverzifikált tevékenységekből áll össze. Ennek köszönhetően a többi technológiai vállalathoz képest meglehetősen alacsony a részvényárfolyam volatilitása, ebből következően alacsonyabb a kockázat, és kedvező a technikai kép.

Miután a jegyzés a tavasszal sikerrel tört át egy enyhén csökkenő trendet, most szabályos emelkedő trendcsatornában mozog az árfolyam: a csatorna felső trendvonala 65 dollárnál húzódik, ez gond nélkül elérhető lehet a következő időszakban.

A long pozíciók veszteségvágó megbízását a grafikon alapján 58 dollár környékén lehet célszerű elhelyezni.

Az alacsony volatilitás mellett az év eddigi részében szektortársaihoz képest alulteljesítő volt a év eleje óta 15,55 százalékkal emelkedett, miközben a technológiai vállalatok részvényeit tömörítő Nasdaq Composite index közel 38 százalékot, a minden szektort lefedő S&P 500 index pedig 13,3 százalékot.

részvény oracle
Kapcsolódó cikkek