Pénz- és tőkepiac

Javuló helyzetről számolt be a Bank of America

A Bank of America is mérsékelni tudta az alacsony kamatszint miatti bevételcsökkenést.

A Bank of America (BofA) a negyedik negyedévben 20,2 milliárd dolláros bevételt és 59 centes egy részvényre jutó nyereséget (EPS) ért el, miközben a Refinitiv által összeállított elemzői konszenzus 20,7 milliárdos bevételre és 55 centes EPS-re számított. Az előző év azonos időszakához mérten az EPS 28 százalékkal, a bevétel pedig 10 százalékkal esett.

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja az év utolsó három hónapjában 830 millió dollár tartalékot szabadított fel, miután az első három negyedévben összesen 11,3 milliárd dollárral növelte a rossz hitelekre képzett céltartalékát.

Fotó: Daniel Slim/AFP

A J.P. Morgan-hez hasonlóan a BofA-nál is az erős értékpapír-kereskedelem ellensúlyozta az alacsony kamatszint miatti gyenge kamatmarzs-bevételeket.

Év vége felé számos kedvező fejleményt tapasztaltunk, nőtt a magánszemélyek vásárlási kedve, stabilizálódott az intézményi ügyfelek hitelkereslete és erőteljes befektetési aktivitást is érzékeltünk

– mondta Brian Moynihan vezérigazgató.

Mint mondta, a költségvetési stimulusoknak, a vakcina megjelenésének és nem utolsó sorban a bank tehetséges munkatársainak köszönhetően a közeljövőben is folytatódik a BofA-nál a kilábalás.

A bank közölte, hogy a már megkezdett negyedévben 2,9 milliárd dollárt fordítanak saját részvényeik visszavásárlására, és az első negyedéves 18 centes osztalékot is megerősítették.

tőzsde Bank of America
Kapcsolódó cikkek