Pénz- és tőkepiac

Milliárdos fizetéscsökkentést kap a Goldman Sachs vezére a maláj botrány miatt

A bank vezérigazgatója 10 millió dolláros (közel 3 milliárd forintos) fizetéscsökkentést kap a maláj fejlesztési alaphoz (1MDB) kapcsolódó botrány miatt.

A Goldman Sachs vezérigazgatója 10 millió dolláros (közel 3 milliárd forintos) fizetéscsökkentést kap a malajziai stratégiai fejlesztési alapphoz (1MDB) kapcsolódó botrány miatt. Az amerikai bank vezetője, David Solomon ezzel éves fizetésének majdnem 36 százalékától elbúcsúzhat – írja a CNBC.

A pénzintézetnek rekordmagas bevétele volt a tavalyi évben a világjárvány ellenére. De nem ez volt az egyetlen csúcs a banknál, egy maláj állami fejlesztési alappal (1MDB) kapcsolatos botrányokban több mint 100 milliárd dollár értékben kapott rekordbírságot a vállalat.

A botrány legfrissebb fejleménye, hogy

a büntetés mellett a Goldman Sachs vezérigazgatója is elesik az éves fizetésének több mint harmadától, mivel tízmillió dollárral csökkentik a bérét.

Fotó: AFP

Ugyan Solomon a hivatalosan megerősített értesülések szerint közvetlenül nem vett részt a kérdéses ügyletben, a pénzintézet szervezeti bukásként kezeli az esetet – írja a hírportál.

Százmilliárdos rekordbírságot kapott a Goldman Sachs

A hongkongi értékpapírpiac szabályozó szerve (SFC) 350 millió dolláros (majdnem 108 milliárd forintos) rekordbírságot szabott ki a Goldman Sachs ázsiai leányvállalatára.

 

vezérigazgató Goldman Sachs Malajzia botrány
Kapcsolódó cikkek