Pénz- és tőkepiac

A Credit Suisse is nagyot bukott az Archegos-spekuláción

A svájci bankház negyedéves számait felülírja a veszteség.

Kedden a Credit Suisse részvényei 3,5 százalékot estek, miután a bankház arról tájékoztatott, hogy az Archegos Capital által okozott kényszereladásoknak jelentős és érezhető hatása lesz az első negyedéves eredményekre.

A Wall Street Journal beszámolója szerint a Credit Suisse nem közölte pontosan, mekkora veszteséget valószínűsít Bill Hwang, a Tiger Asia korábbi menedzsere által vezetett hedge fund pozícióinak felszámolásából. De a profit warning szerint a veszteségek „rendkívül jelentősek lehetnek” az első negyedéves eredményekhez képest.

Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Korábban az Archegosnak hitelező bankok közül a japán Nomura állt a hírek középpontjában, miután 2 milliárd dolláros veszteséget volt kénytelen leírni, miközben a teljes kapitalizációja 17 milliárd dollár.

A Goldman Sachs Group és a Morgan Stanley a többi érintett nagybankot megelőzve kezdte meg az Archegos Capital Management eszközeinek likviditálását, még mielőtt a veszteségek nagysága nyilvánvalóvá vált volna.

Így sikerült limitálni veszteségeiket. A Goldman olyannyira sikeresnek tartja a veszteségek elszigetelését, hogy azok hatása „elhanyagolható” lehet a negyedéves jelentésben.

Credit Suisse Archegos
Kapcsolódó cikkek