A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Értékes fővárosi ingatlannal bővül az AutoWallis portfóliója

Az AutoWallis tulajdonába kerül a Hungária körút 95. szám alatt működő, egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkező BMW márkakereskedés, amit eddig a cégcsoport leányvállalata bérelt.

Tovább bővíti saját tulajdonában álló ingatlanportfólióját a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt., miután megállapodott a Hungária körút 95. szám alatt található ingatlant birtokló DALP Kft. megszerzéséről.

Az ingatlant eddig is a csoport leányvállalata, a Wallis Motor Pest bérelte, ahol 2016-ban Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb – több mint 5000 négyzetméteres – és legmodernebb, egyedülálló építészeti megoldásokkal büszkélkedő BMW és MINI márkakereskedését nyitotta meg.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a tranzakció kapcsán elmondta, hogy

a lépés fontos célja a részvényesi érték növelése, hiszen a tulajdonszerzéssel stratégiai fontosságú lokációban bővül tovább a csoport autókereskedelmét és azokhoz kapcsolódó szolgáltatásait támogató ingatlanportfóliója.

A vezérigazgató elmondta, hogy a csoport által működtetett márkakereskedések többsége saját tulajdonban van, így azok fejlesztése, ezáltal értéknövekedése is az AutoWallis-on belül realizálódik.

Az AutoWallis Hungária körúti autószalonja
Fotó: AutoWallis

A kizárólag ezt az ingatlant birtokló DALP Kft. 1,54 milliárd forintos vételárát független értékbecslő határozta meg, melyet az AutoWallis kizárólag saját részvényekkel fizet ki. Az apport keretében újonnan kibocsátandó 15,4 millió darab részvény árfolyama a társaság részvényeseinek korábbi felhatalmazása alapján a döntést megelőző kereskedési nap tőzsdei záróárfolyama, 100 forint.

Az új részvényeket a DALP Kft. eladója, a Wallis Asset Management Zrt. (WAM) szerzi meg, mely egyben az AutoWallis fő tulajdonosa is.

A lépés összhangban van a WAM Igazgatóságának korábbi nyilatkozatával, miszerint az AutoWallis-ra a továbbiakban is stratégiai befektetésként tekint, támogatja a menedzsment terveit és a társaságban fennálló többségi részesedését tartósan meg kívánja tartani.

Az AutoWallis decemberben jelentette be, hogy a társaság 2021-ben megháromszorozhatja 2018-as árbevételét. A tőzsde autós vállalata a kiugró növekedést az organikus fejlődés mellett a tavaly bejelentett hat akvizícióval és üzletfejlesztéssel érheti el. A növekedési tervek finanszírozása céljából

az AutoWallis tavaly év végén 1,4 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre intézményi befektetők részvételével.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek