Pénz- és tőkepiac

Megérkeztek a tőzsdére az OXO részvényei

A részvények Xtend piaci kereskedésének megkezdését a regisztráció napjától számított 90 napon belül külön eljárásban kérelmezheti a társaság.

Az OXO Technologies Holding részvényeivel bővül pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piaca a BÉT csütörtöki határozata értelmében. A technológiai szektorban tevékenykedő befektetési társaság 1 314 857 darab, egyenként ezer forint névértékű törzsrészvényét regisztrálja a BÉT-en. A holding papírjaival egyelőre még nem indul meg a kereskedés, tekintettel arra, hogy a kibocsátó a regisztrációs kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaságként működik. A részvények Xtend piaci kereskedésének megkezdését meghatározott feltételek teljesítése esetén, a regisztráció napjától számított 90 napon belül külön eljárásban kérelmezheti a társaság.

Oszkó Péter
Fotó: Kallus György / VG

A részvények regisztrációját követően 1-3 milliárd forint közötti zárt körű tőkeemelést tervez a vállalat, a kereskedés pedig áprilisban indulhat meg a papírokkal – mondta Oszkó Péter, az OXO alapító-tulajdonosa a Világgazdaságnak múlt héten adott interjúban. A vállalatvezető a technológiai startupok finanszírozásával és mentorálásával foglalkozó társaság tőkepiaci és befektetési terveiről is beszélt lapunknak.

BÉT OXO Technologies Holding tőzsde Xtend piac
Kapcsolódó cikkek