Pénz- és tőkepiac

Mélyül a Delta Technologies együttműködése a Vodafone-nal

Magas hozzáadott értékű informatikai megoldásokat építenének ki a meglévő infrastruktúrára piaci és kormányzati szereplőknek.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a BÉT-en jegyzett Delta Technologies Nyrt. kizárólagos tulajdonában álló Delta Systems Kft. a brit Vodafone-ról leválasztott és hamarosan a frankfurti tőzsdére bevezetni kívánt Vantage Towers magyarországi leányvállalatával, a Vantage Towers Magyarországgal.

A partnerség keretében a két vállalat az ország második legnagyobb mobilhálózati infrastuktúrájára építhet közösen:

5G, IoT (Dolgok Internete), Ipar 4.0 és Smart Building megoldásokat ipari, vállalati, intézményi és oktatási ügyfeleknek. Ezek a megoldások lehetővé tehetik többek között az önvezető autók működését, vagy akár a távműtétek végrehajtását is.

Fotó: Shutterstock

A Vantage Towers Magyarország több mint 2000 magyarországi bázisállomással rendelkezik, a hálózatmegosztási konstrukciók elterjedésével pedig az iparág más szereplői is igénybe vehetik a passzív hálózati elemeket. Egyre gyakoribb ugyanis, hogy egy gyár, vállalat, intézmény vagy egyetem privát mobilhálózatra tart igényt, de az önvezető autózás vagy a távműtétek terjedéséhez is szükség van ilyen infrastruktúrára.

Az együttműködés célja, hogy a privát hálózatok mellett innovatív, magas hozzáadott értékű informatikai megoldásokat építsenek piaci és kormányzati szereplőknek a meglévő infrastruktúrára.

Tavasszal a Delta-csoport a Vodafone Magyarország Zrt-vel is partnerségre lépett.

IoT önvezető autó Vodafone 5G Delta Systems TÁVMŰTÉT Delta Technologies Vantage Towers
Kapcsolódó cikkek