Pénz- és tőkepiac

A 4iG legeredményesebb üzleti évét zárta

Az igazgatóság a csütörtöki közgyűlésen döntött a 4iG Nyrt. rekord eredményeket hozó 2020-as üzleti éve utáni 2,212 milliárd forintos osztalék fizetéséről, valamint a társaság igazgatóságának bővítéséről. A vezető testület új tagja: Pedro Vargas Santos David, a portugál alapkezelő csoport, az Alpac Capital vezérigazgatója és ügyvezető partnere.

A 4iG Nyrt. nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolóját 37,86 milliárd Ft mérlegfőösszeggel, 7,68 milliárd Ft saját tőkével és közel 3,44 milliárd Ft adózott eredménnyel fogadta el az igazgatóság. Arról is döntés született, hogy a 2,212 milliárd Ft osztalék 2021 során történő kifizetésének az időpontját a társaság likviditási helyzetét figyelembe véve határozhatja meg az igazgatóság – tájékoztattak közleményükben.

A most elfogadott éves üzleti jelentés alapján, a 2020. évet értékelve a 4iG kiemelte:

a társaság a kitűzött céljait maradéktalanul teljesítette, eddigi fennállásának legjobb üzleti eredményét érte el. A 4iG IFRS szerinti konszolidált üzleti eredményessége jelentősen javult, EBITDA-ja a 2019. évi 4,075 milliárd forintról 5,047 milliárd forintra emelkedett.

Fotó: VG – Vémi Zoltán

A 4iG Nyrt. megbízásai 2020-ban az oktatás, a gyógyszeripar, az egészségügy, valamint a logisztika, a járműipar és légi személyszállítás, a bankszektor és pénzügyi tanácsadás területéről származtak,

de a 4iG Nyrt. jelentős eredményeket ért el a licensz- és eszközbeszerzések, illetve infrastruktúra-üzemeltetés és az IT biztonság területén is. Miközben a dolgozói létszám 2020. folyamán tovább növekedett; az átlagos statisztikai létszám több mint 40 százalékkal haladja meg a 2019-est.

A 4iG új igazgatósági tagjának választották meg a széleskörű nemzetközi üzleti ismeretekkel rendelkező Pedro Vargas Santos Davidet,

aki 2013-tól az Alpac Capital vezérigazgatója és ügyvezetője, 2018 óta a portugál NOVA de Lisboa egyetemi adjunktusa, ahol a feltörekvő piacokkal foglalkozik.

Közgyűlési döntés született a 2020. évi beszámoló, a mérleg és eredménykimutatás, a 2020. évi felelős társaságirányítási jelentés és nyilatkozat, illetve a könyvvizsgálói jelentés elfogadásáról; szintén megszavazták ma a javadalmazási politikáról szóló javaslatot, továbbá jóváhagyták az alapszabály módosításait is.

Konzorciumban nyert kétmilliárdos MNB-közbeszerzést a 4iG.

A Magyar Nemzeti Bank által kiírt „K55 IT Infrastruktúra” megnevezésű uniós, nyílt közbeszerzési eljáráson a 4iG Nyrt., a T Systems Zrt. és az Officium Kft. konzorciuma nyertes ajánlatot tett – tette közzé szerdán piacnyitás előtt a 4iG a BÉT honlapján.

A 4iG digitalizálta a Visegrádi Királyi Palotát

A legkorszerűbb 3D lézerszkenner technológiának köszönhetően a Visegrádi Királyi Palota mind a négy szintje, udvarai, kertjei, gótikus és reneszánsz díszkútjai, szobrai és termei az Anjou-kőtártól a palotafürdőig az interneten bárki számára hozzáférhetővé válnak.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek