Pénz- és tőkepiac

Nagyot szólhat a tech hét a tengerentúlon

Hétfő este a Tesla gyorsjelentése nyitja a sort.

A nagy technológiai cégekről szól ez a hét a tengerentúli tőzsdéken. Hétfő este jelent a negyedéves értékesítés számait már korábban közlő Tesla. Kedden riportál a Microsoft, az Alphabet, az AMD és az Intel. Szerdán következik a Facebook és az Apple, csütörtökön pedig az Amazon.

A Tesla esetében a negyedéves konszenzus 74 százalékos árbevétel növekedés és 80 centre várt EPS, ami az egy részvényre jutó nyereség 2059 százalékos kirobbanó emelkedését jelentené

– mondta Józsa Bence, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: egy évvel ezelőtt nagyjából fedezeti ponton volt az EPS, ennek tudható az elképesztő várakozás.

Fotó: Angela Weiss / AFP

Véleménye szerint, a Tesla idei egész éves profitkilátásai lehetnek igazán érdekesek, hiszen tavalyelőtt 71 cent veszteség jutott egy részvényre, tavaly már 73 cent nyereség, de az idei évre jelenleg is 4,42 dollár a várakozás. Emellett érdekes lehet, hogy mit vár a menedzsment a fókuszpiacnak számító Kínában, ahol egyre erősebb a verseny.

Árbevétel soron a legnagyobb várakozás, év/év alapon 79,5 százalékos növekedési konszenzus, az AMD keddi jelentését övezi. Itt profitsoron, 176 százalékos EPS növekedést várnak. És arra is kíváncsi a piac, vajon mit nyilatkozik a menedzsment a globális chiphiányról.

Ehhez képest az Amazontól csak 38 százalékos, míg a Facebooktól csupán 37,5 százalékos árbevétel növekedést várnak az elemzők.

A puding próbáját, azonban szokás szerint, majd a piaci reakciók jelentik.

EPS technológiai vállalatok negyedéves jelentés USA amerikai tőzsde tőzsde AMD Facebook Amazon Tesla
Kapcsolódó cikkek