Pénz- és tőkepiac

Amerikában már tankolni is lehet bitcoinért

Az egyik amerikai benzinkút és bolthálózat a Sheetz már elfogadja a bitcoint és más kriptókat is a kútjain.

Az egyik amerikai benzinkút és bolthálózat a Sheetz már elfogadja a bitcoint és más kriptókat is a kútjain – írja a The Street. A tranzakciókra a Flexa nevű fizetési szolgáltató alkalmazáson keresztül nyílik lehetőség.

Linda Smith, a vállalat fizetési megoldásokkal foglalkozó menedzsere elmondta, hogy a cégük igyekszik olyan boltot létrehozni, ahol egy megállással mindent a lehető legkényelmesebben intézhetnek az ügyfelek.

Fotó: Shutterstock

Ennek a folyamatnak a része a Flexával történő együttműködés, melynek révén megnyílik az út a kriptókkal történő vásárlás előtt is. A vállalat a mellett elfogadja az ethereumot vagy a dogecoint is számos más kriptó mellett.

A Sheetz 622 üzlettel rendelkezik Észak-Karolniában, Nyugat-Virginiában, Ohióban, Marylandben és Pennsylvániában. Lehetséges, hogy a kriptók mégiscsak fizetőeszközzé válnak, nem csak befektetési eszközzé?

Alacsony lesz a hazai bitcoinadó

Az átlagosnál alacsonyabb kulccsal adóztathatja meg a kormány jövő évtől a kriptodevizákból szerzett jövedelmeket. Szakértők szerint az üzenet jó, a tervezettel kapcsolatban azonban fenntartásaik is vannak.

 

kriptopénz dogecoin ethereum kripto bitcoin
Kapcsolódó cikkek