Pénz- és tőkepiac

Az Európai Bizottság engedélyezte a Richter orális fogamzásgátlóját

Az Európai Bizottság elfogadta a 15 mg estetrol-t („E4”) és 3 mg drospirenone-t („DRSP”) tartalmazó új, kombinált fogamzásgátló törzskönyvezési kérelmét.

Az Európai Bizottság elfogadta a 15 mg estetrol-t („E4”) és 3 mg drospirenone-t („DRSP”) tartalmazó új, kombinált fogamzásgátló törzskönyvezési kérelmét – jelentette be az értéktőzsde honlapján a Richter Gedeon Nyrt. Ez a döntés az Európai Gyógyszerügynökség („EMA”) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága („CHMP”) által 2021. március 26-án kiadott pozitív vélemény elfogadását követően született meg és az valamennyi tagállamára érvényes.

Fotó: Róka László / MTI

A terméket a Richter Európában Drovelis® márkanéven forgalmazza majd.

Örömünkre szolgál a Drovelis® által elért jelentős előrelépés, mivel ez a hölgyeknek több választási lehetőséget biztosít majd arra, hogy kielégítsék magas hatékonyságú és egyszerű alkalmazású családtervezési megoldások iránti igényüket. Elkötelezettek maradunk olyan nőgyógyászati termékek fejlesztése iránt, amelyek a nők életminőségét valamennyi korosztályban javítják. – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke.

A Drovelis® márkanév alatt a Richter forgalmazza az új fogamzásgátló terméket, amely 15 mg estetrol-t (E4), egy egyedülálló, az egyes szövetekben szelektíven ható natív ösztrogént, és 3 mg drospirenone-t (DRSP) tartalmaz. Az E4 Freedom egykaros vizsgálat célja a termék biztonságosságának és hatásosságának igazolása volt. A vizsgálatok Európában és Oroszországban több mint 1.550, az USA-ban és Kanadában pedig mintegy 2.150 résztvevő bevonásával zajlottak és személyenként 13 ciklusnyi időtartamot kísértek figyelemmel.

orális fogamzásgátló fogamzásgátló engedély Richter
Kapcsolódó cikkek