Pénz- és tőkepiac

Háromból két forint hozzájuk köthető

A folyósított összeg majdnem 90 százaléka a vállalkozásokat segítette.

Immár ötödik éve működteti az MFB Pontokat saját fiókjaiban a Takarékbank és az Budapest Bank konzorciuma, a kirendeltségeken keresztül eddig több mint 270 milliárd forintot folyósítottak, csaknem tizenötezerszer segítettek a lakosságnak, valamint mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Mindez azt jelenti, hogy az MFB Pontok hálózatának létrehozása óta minden három forintból kettő a Takarékszektor vagy a Budapest Bank közvetítésével jutott el az ügyfelekhez kedvezményes vagy vissza nem térítendő támogatás formájában.

A támogatások több mint felerészben a hazai vállalkozások versenyképességének növelését segítették, negyedük az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérést, 10 százalékuk a kutatás-fejlesztés és az innováció megerősítését.

Fotó: Shutterstock

A befogadott kérelmek kétharmada érkezett a lakosságtól, a többi az mkkv-szektorból, ugyanakkor a folyósított összeg majdnem 90 százaléka a vállalkozásokat segítette.

A 642 MFB Pontból 442-et működtet a Takarékbank és a Budapest Bank konzorciuma. Az MFB Pontok hálózatában a Magyar Bankholding harmadik tagja, az MKB Nyrt. is részt vesz, az utóbbi bank a második pályázati körben csatlakozott az MFB Pontok hálózatához.

Takarékbank penz pénzügy gazdaság MFB Pont Budapest Bank
Kapcsolódó cikkek