Pénz- és tőkepiac

Húz egyet a nadrágszíjakon az UniCredit új vezére

Komoly átalakítások kezdődnek a pénzintézetnél.

Látványos költségmegtakarításba és szervezetátalakításba kezdett Andrea Orcel, az UniCredit új vezérigazgatója. A korábbi huszonhét fős ügyvezető igazgatótanács helyébe egy új grémium, a tizenöt fős Group Executive Committee (végrehajtó bizottság, GEC) lép, növelve a felelősségvállalást és az elszámoltathatóságot.

Emellett megszüntetik a vezetőségi struktúra egyik szintjét, minimalizálják az üzletágak és funkciók társvezetőinek számát, összetartóbb szervezetet létrehozva.

A meglévő bizottságok számát 44-ről 15-20-ra csökkentik. A leányvállalatok vezérigazgatóinak munkáját a jó gyakorlatok és a szinergiák csoporton belüli hatékonyabb megosztásával kívánják segíteni.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Az új stratégia Németország, valamint Közép- és Kelet-Európa mellett Olaszországot is önálló területként pozicionálja, és az újonnan életre hívott vezérigazgatói hivatal felel a stratégiai és az optimalizációs kérdésekért. Emellett létrehoznak egy új digitális divíziót, amelynek vezetője a GEC tagja, a technológiát, a digitalizációt és az adatokkal való gazdálkodást a bankcsoport kiemelt jelentőségű területévé emelve.

Németország STRATÉGIA Group Executive Committee átalakítások UniCredit Olaszország GEC pénzintézet szervezetátalakítás közép- és kelet-európa
Kapcsolódó cikkek