Pénz- és tőkepiac

Nagyot ment a Corsair Gaming

A tavaly szeptemberi tőzsdei debütálás óta a Corsair Gaming részvényei 15 dollár alól indulva december végére az 50 dolláros szintet is elérték, majd az ezt követő volatilis hónapok után,

idén március óta a 30–35 dolláros sávban konszolidált az árfolyam.

A számítógépes perifériákat és egyéb kiegészítő eszközöket gyártó, ezen belül a gaming szegmensre fókuszáló vállalat rövid távon nagy lökést kapott a járványhelyzet miatt, de a meghatározó trendek ezen túlmenően is

szép növekedést biztosíthatnak a vállalatnak, ha helyt tud állni az erős versenyben.

2021 első negyedévében a Corsair bevétele 72 százalékot ugrott az előző év azonos időszakához képest, ebből jókora szeletet képviselt a perifériák eladási számaiban beállított 132 százalékos növekedés.

Mindehhez részvényenként 0,47 dolláros eredmény született az egy évvel korábbi 0,01 dollárhoz képest. Ezt a szédítő növekedést hiú ábránd minden évben elvárni, de a gaming szegmens két prominens trendje – az e-sport és a streaming – a jövőben is táptalaja lehet a nagy növekedésnek.

A kettő közül a streaming lehet a nagyobb durranás a következő három évben, ez alatt a különböző videojáték-platformokon élőben történő tartalomgyártást kell érteni.

Tavaly már globálisan 729 millió néző fogyasztott hasonló tartalmat, ez 2024-re 920 millióra nőhet. Ez, ha összejön, 2019 óta évi 9 százalékos átlagos növekedés lenne.

A kihívást így nem is a Corsair által megcélzott iparágban rejlő növekedési potenciál megléte vagy hiánya jelenti,

sokkal inkább az, hogy erős a verseny a szereplők között, legyen szó az érettebb vállalatokról, mint a Logitech, vagy a hasonló feltörekvő nevekről, mint a Turtle Beach.

Árazásban természetesen van eltérés a Corsair és a Logitech között, az utóbbi jóval szélesebb termékpalettával és masszívabb branddel rendelkezik, papírforma szerint itt

a kockázat is kisebb az alacsonyabb növekedési potenciál miatt.

A vállalat 16-os előremutató P/E rátája véleményem szerint egyáltalán nem elrugaszkodott, ha ehhez hozzáadjuk a papír technikai képét, a 30 dollár fölött épített masszív bázisszint közelében kifejezetten attraktív növekedési papír a Corsair.

részvény STRATÉGIA tőzsde Corsair Gaming elemzés
Kapcsolódó cikkek