Pénz- és tőkepiac

Újabb sikeres kilövést hajtott végre a milliárdos műholdas cége

A Virgin Orbit januári sikeres misszióját követte az újabb sikeres küldetés, mely bizonyíthatja a levegőből történő kilövések hatékonyságát. A társaság hamarosan tőzsdére is léphet.

A misszió során egy módosított Boeing 747-esről történt a kilövés, melynek keretében 7 műholdat sikerült pályára állítani a CNBC szerint. Ezekből négy az amerikai védelmi minisztériumhoz, egy a holland légierőhöz, kettő pedig egy lengyel vállalathoz, a SatRevolution-höz tartozott.

Richard Branson, a Virgin csoport tulajdonosa szerint a küldetés varázslatos volt és reméli, hogy a jövőben a hasonló missziók rutinszerűvé válhatnak. A vállalat, mely versenytársaival szemben nem földről indítja rakétáit a saját módszerét rugalmasabbnak tartja.

A Virgin Orbit a milliárdos másik űrhajózási cégétől a Virgin Galactictól független, ám a Virgin csoport mind a két cégben jelentős részesedéssel rendelkezik. A már tőzsdén vásárolható Virgin Galactic árfolyama tegnap lefelé indult, miután a Bank of America vétel helyett eladásra javasolta, ami ritkaság, hiszen a bankok általában egyszerre csak egy lépéssel, vásárlásról tartásra szokták a papírokat lejjebb minősíteni.

A hírek szerint egy speciális akvizíciós társaság segítségével hamarosan a Virgin Orbit is a tőzsdére mehet.

Virgin Orbit Virgin Galactic Richard Branson
Kapcsolódó cikkek