Pénz- és tőkepiac

Áttörte az 50 ezer dolláros árfolyamot a Bitcoin

A töretlenül emelkedő trend mellett az is hajthatja a Bitcoin árfolyamát, hogy a PayPal elindítja kriptodeviza kereskedési szolgáltatását Nagy-Britanniában.

A tavaszi-nyári hónapok még a szokásosnál is nagyobb hullámvasútra ültették a árfolyamát. A legnagyobb kriptodevizát még áprilisban mindenkori csúcsán, 64 ezer dolláron is jegyezték, aztán a nyaralási szezon jelentős eladói nyomást hozott, és egészen 30 ezer dollárra esett a kriptodeviza árfolyama. Aztán jött a trendforduló, és

a július közepe óta tartó masszív erősödési trend egészen három havi árcsúcsra, 50 ezer dollár fölé repítette a Bitcoint.

Hétfőn délelőtt 50,190 dolláron is jegyezték a sokszor digitális pénznek hívott eszközt. Persze, ahogy ez lenni szokott, a Bitcoin mutatja az irányt a többi kriptoeszköznek is, így az Ethereum is erősödésnek indult, a kettes számú kriptodeviza 3300 dollár fölé drágult.

A mostani erősödést több tényező hajtja. Még a múlt héten a legnagyobb kriptotőzsde, a Coinbase azt jelentette be, hogy mérlegében 500 millió dollárra emeli a kriptodevizák részarányát. Emellett nyereségének 10 százalékát egy kriptoeszköz-portfólióba helyezi át. Hétfőn pedig, a PayPaltól érkezett az árfolyamot felsrófoló bejelentés, ugyanis a cég új szolgáltatással rukkolt elő az Egyesült Királyságban, aminek lényege, hogy a fizetési szolgáltató ügyfelei digitális valutákat vásárolhatnak, tarthatnak, de akár piacra is dobhatnak a PayPal platformján keresztül.

A bejelentés azért is érdekes, mert ez a kriptokereskedési szolgáltatás első nemzetközi kiterjesztése, a PayPal egyesült államokbeli platformján ugyanis már tavaly október óta elérhetőek a kriptoeszközök. A fizetési szolgáltató digitális valutákért felelős igazgatója azt mondta, hogy az amerikai ügyfeleik ráharaptak a lehetősége, és bíznak benne, hogy ez Nagy-Britanniában  is így lesz.

Fotó: Shutterstock

Jose Fernandez da Ponte szerint, a PayPal titkosítási funkciója lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy akár 1 fontért vásároljanak vagy adjanak el Bitcoint, Ethereumot vagy Litecoint. A felhasználók valós időben is nyomon követhetik a titkosítási árakat, és oktatási tartalmat is találhatnak a platformon.

Jó belépő lehet a kriptovilágba a PayPal platformja az ügyfeleknek, eddig ugyanis csak az ínyencek kereskedhettek kripotdevizákkal, most azonban jelentősen leegyszerűsödik a helyzet

– hangsúlyozta da Ponte. Egyelőre óvatos lépésekre lehet számítani a cégtől, – majd a piac kijelöli a fejlesztések irányait a vezető szerint –, de a PayPalnál egyértelműen azt valószínűsítik, hogy a kriptodevizák egyre erősebben lesznek jelen az e-kereskedelemben. Da Ponte szerint a megnövekvő fogyasztói érdeklődés miatt jól reagáltak a szabályozók, amikor elkezdtek odafigyelni a kriptoeszközökre.

Megfigyelők szerint a PayPal lépése számtalan nagy cég stratégiájával megegyezik. Ugyanis a nagy volatilitás, a szabályozatlanság, és a kiszámíthatatlan mozgások ellenére is az utóbbi időben mind a Mastercard, mind a Tesla, de a Facebook is nyit a kriptopiac felé.

PayPal bitcoin
Kapcsolódó cikkek