Többnapos bázisépítés után tovább emelkedik az amerikai S&P 500 index. A lehetséges támasz-ellenállás értékek meghatározásában segítő Fibonacci-szintek alapján a kurzus legközelebb 4482 közelében ütközhet ellenállásba, amit a 4637 követhet. Lefelé 4400 lehet erős támasz, utána 4327, majd 4232 közelében várhatja akadály a csökkenő indexet. Az RSI még nem lépte át a túlvett sáv határát, van tere az emelkedésnek.

A heti grafikon továbbra is „korrekcióért kiállt”, azonban ennek még nincs egyértelmű jele, a jegyzés ugyanis az emelkedő ék alakzat csúcsán keresztül, felfelé haladt tovább.

A német DAX 30 esetében a következő ellenállási szint 16 275 közelében lehet, támasz pedig 15 800-15 730 közelében csillapíthat egy kibontakozó csökkenő trendet. Az RSI itt sem gátolja az emelkedést.

Fotó: Simon Moricz-Sabjan / VG

Eközben itthon a BUX index tovább halad abban az emelkedő trendcsatornában, amelyet április 20. óta rajzolhatunk be a napi bázisú grafikonra. A következő lehetséges ellenállás 51 120 közelében várhatja az indexet, ezt követően pedig a trendcsatorna felső szélében (jelenleg 52 660) akadhat el az emelkedés. Az RSI értéke ugyan megközelíti a 70-et, amely a túlvett sáv határa, azonban a januári 80 körüli értékek még adnak teret a további emelkedéshez. A heti bázisú grafikon képe érdemben nem mutat más várható mozgást.

A Mol grafikonján látható, hogy a jegyzést a 2530 közelében lévő ellenállás – amely egy korábbi lokális csúcsból származik – visszafordította.

Ha a jegyzés képes továbbra is 2425 feletti zárásokat produkálni, a kurzus újabb kísérletet tehet az említett ellenállás áttörésére. Ellenkező esetben a legközelebbi támasz 2325 közelében helyezkedik el. A heti bázisú grafikon jól mutatja, hogy a jegyzés fontos akadályhoz érkezett. Ha sikerül átlépni az említett ellenállást, akkor tér nyílik a 2750-es szint elérésére, ahol utoljára 2020 februárjában járt a kurzus.

Forrás: Mal adatok alapján VG

Az OTP Bank jegyzése továbbra is a 15 630–16 955 közötti kereskedési sávban halad, és a sáv teteje felé tart.

Ha képes azt felfelé elhagyni, akkor a sáv szélességével megegyező, további emelkedés következhet, ellenkező esetben viszont a kurzus újra a sáv alját veheti célba. Ha átlépi, lefelé várható hasonló mértékű csökkenés. A heti bázisú grafikon jól mutatja, hogy a felfelé történő kitörés elmaradása esetén egy kettős csúcs alakulhat ki, amely az emelkedő trend végén a lefordulást jelzi. Ha a jegyzés  lefelé lép ki a sávból, az egyben az említett alakzat nyakvonalának letörését is jelenti. Ezt követően a kurzus 14 300 közelébe érkezhet, megtörve a tavaly szeptember végén elindult emelkedő trendet. Az RSI heti bázison negatív divergenciát mutat, ami a várható visszaesésre utal.

A Richter részvényeinek jegyzése tovább emelkedhet, ha képes a 8795-höz közeli ellenállás feletti zárásokat produkálni.

Ekkor lehetőség nyílik a 9320-as legutóbbi csúcs elérésére. Ellenkező esetben viszont a kurzus 8420, illetve 8250 közelébe eshet vissza. Ha az árfolyam ismét eléri a történelmi csúcsot, itt is számolni kell egy kettős csúcs alakzat kialakulásának lehetőségével.