A Delta Technologies hétfői rendkívüli közgyűlésén arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a 2019. május 22-én elhatározott alaptőke-emelés során kibocsátott részvényekre vonatkozóan, a részvények értékesítését korlátozó, úgynevezett lock-up megállapodások kerültek megkötésre a társaság és az érintett részvények mintegy 90 százalékát (135 459 698 db részvény) birtokló tulajdonosok között.

Fotó: Shutterstock

A lock-up szerződés a részvények BÉT-re való bevezetését követő hat hónapon belül teljes eladási tilalmat ír elő, a bevezetést követő hat hónap és kettő év közötti időszak alatt pedig 50 százalékos eladási tilalmat - olvasható a BÉT honlapján. A bevezetést követő két év elteltével az értékesítési korlátozások megszűnnek. Az értékesítési korlátozás időtartama a részvények BÉT-re való bevezetésével, nem pedig azok megkeletkeztetésével kezdődnek.

A megállapodások az értékesítési korlátozás időtartama alatt is lehetővé teszik a részvények értékesítését szűk körben, mégpedig kizárólag tőzsdén kívüli ügylet keretében és kizárólag akkor, ha a részvényt szerző fél legalább a megállapodás szerinti értékesítési korlátozásokat vállalja. Az értékesítési korlátozás szerződéses jellegű, ami azt jelenti, hogy az érintett részvényesek az érintett részvényeket a szerződést megszegve értékesíthetik, ez a szerződésszegés azonban a szerződésszegő részvényes számára kötbérfizetési kötelezettséget eredményez.