Megkezdte az AutoWallis csoport részvényeinek követését kedden az OTP Bank. A pénzintézet elemzésében 164 forintos célárat határozott meg a régiós piacokon is aktív magyar autókereskedő társaság papírjaira, amit a hétfői záróárhoz képest 49 százalékos felértékelődési lehetőség miatt vételre ajánl. 

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A nagybank elemzését jegyző Sándor Dávid elemzésében kiemeli, hogy a vállalat tavaly számos akvizíciót végrehajtott, amivel nagyságrendi ugrást valósít meg eredménytermelési oldalon, ráadásul azoknak köszönhetően Magyarországon, illetve a kelet-közép-európai régióban is tovább erősíti pozícióját, és a kínált autómárkák palettáját.

Az árbevétel nagyrészt emiatt idén 126 százalékkal emelkedhet 200 milliárd forintra, az EBITDA termelés pedig közel háromszorosára hízhat, elérhetőnek tartjuk a menedzsment által jelzett 6 milliárd forintos értéket.

Az OTP úgy véli, a régiós országok gazdasági fellendülése várható a következő években, ami erős kereslet oldali felhajtóerő az autóértékesítések számára, és igen jó alapot teremt a vállalat organikus profitnövekedéséhez.

A csiphiány okozta – átmenetinek ígérkező – kínálati oldali probléma a 2021-es és 2022-es értékesítési volumenre is negatívan hat, azonban még ezzel együtt is éves átlagos 13 százalékos árbevétel és 15 százalékos EBITDA bővülésre számít a bankház 2022 és 2026 között.

A hosszú távú stratégia alapján várható újabb felvásárlások ezeken a növekedési számokon tovább lendíthetnek, és fair érték becslésre nézve is tartogat felfele mutató potenciált.

Az autóipari változások a vállalat számára is kihívást jelenthetnek, amire részben választ ad a társaság a hosszútávú stratégiában megfogalmazott irányvonallal, melynek megvalósításával a menedzsment tempósan halad előre - hangsúlyozza Sándor Dávid.