Továbbra sem ad ki ajánlást a Concorde az Appeninn részvényeire, sőt a 12 havi célárat is változatlanul felülvizsgálat alatt tartja a turizmushoz kapcsolódó ingatlanok jövőbeni bevételeinek korlátozott láthatósága miatt – derül ki a befektetőház kedden kiadott elemzéséből.

Fotó: Kallus György / VG

Gaál Gellért részvényelemző szerint ezen kívül az állandóan változó részvényesi struktúrával és az ingatlancég menedzsmentjével kapcsolatos bizonytalansági faktor is kérdésessé teheti a márciusban elfogadott stratégia végrehajtását. Ezért úgy látja, hasznos lenne, ha a tavaly októberben megválasztott új vezérigazgató megerősítené, hogy a stratégia változatlanul érvényben van. Emellett a turisztikai célú ingatlanokra vonatkozó információk megosztását is üdvözölné a piac.

Az elemző egyébként a szállodaépítési projektet nem tartja kockázatosnak, mivel 2022-re, amikor a tervek szerint a munkákkal elkészülnek, a turisztikai piac is helyreállhat nagyjából.

Az Appeninn részvényeivel jelenleg a részvényenkénti nettó eszközértékhez képest 50 százalékos diszkonttal, a működési cash flowra (FFO) vetítve pedig 7 százalékos hozammal kereskednek. A Graphisoft Parknál összehasonlításképpen ez a két érték rendre 65, illetve 11 százalékot mutat. Ez alapján az Appeninn papírjai nem tekinthetők olcsónak, ám az országszerte fejlesztett hotelszegmens zsákbamacskaként boríthatja majd az összevetést.

Mint ismeretes, az Appeninn első féléves gyorsjelentése a devizahatások miatt 4 millió eurós veszteségről számolt be EBITDA- és nettóeredmény-ágon is.

Az FFO viszont az alacsonyabb kamatköltségek és a magasabb közvetlen fedezet miatt 1,3 millió euróra, azaz részvényenként 10 forintra ugrott.