Továbbra is veszteséges, de már látja a fényt az alagút végén a Norwegian Cruise Line.

A tengeri körutazásokat kínáló vállalat a piaci várakozásokat 45 millió dollárral alulmúló, 153 milliós árbevételt ért el a harmadik negyedévben.

Igaz, már ez is óriási javulás az egy évvel korábbihoz képest, amikor a pandémia miatt lényegében a teljes ágazat lehorgonyozni kényszerült, a Norwegian pedig mindössze 6,5 milliós forgalmat jelentett. A társaság vesztesége ugyanakkor további 169 millióval, 846 millió dollárra szélesedett a koronavírus delta-variánsa révén lassan normalizálódó kereslet és a hajók felkészítésére fordított kiadások megugrása miatt.

Fotó: AFP / AFP

A szeptemberben lezárt negyedévben havonta átlagosan 275 millió dollár készpénzt égetett el a cégcsoport, ami az év utolsó három hónapjában 350 millióra nőhet.

A hajóutakat szervező vállalat 57 százalékos kapacitással működött a harmadik negyedévben, az év végére viszont már 75 százalékos kihasználtsággal kalkulál, a teljes flotta pedig várhatóan jövő áprilisban állhat újra hadrendbe az egyre erősödő foglalási adatok alapján.

A készpénztermelés 2022 elején fordulhat ismét pozitív tartományba, nyereséget pedig – a jelenlegi kilátások szerint – csak jövő év második felében szállíthat a vállalat.