Közel 10 százalékos napközbeni emelkedéssel reagált a kedd reggeli befektetői prezentációra a 4iG kurzusa. A nap végére aztán mérséklődött a vevők érdeklődése, de így is 2,5 százalékos pluszban, 930 forintos árfolyamon zárt a papír.

Egy évre visszatekintve, 900 forint közelében is nagyjából 50 százalékos a felértékelődés. Ráadásul, augusztus végén indult a 4iG rali, vagyis az árfolyam alig három hónap alatt emelkedett a másfélszeresére.

Bár a nyárvégi nagy menetelés idején 1100 forint fölé kúszott a jegyzés, ezt követően azonban korrekciós hullámok jöttek. Mégis figyelemre méltó, hogy a korábban hosszú hónapokig 600 forint közelében pihengető kurzus, az utóbbi időszakban meg tudott kapaszkodni 900 forintnál.

Olcsón szerez Digi-ügyfeleket a 4iG

A piac kedvezően fogadta az újabb, 625 millió eurós akvizíciót. A 4iG minden Digi előfizetőért 253 eurót fizet, ami a régióban a közelmúltban megtörtént, a szektor cégeit érintő felvásárlások árazásához képest alacsonynak árnak számít.

Fotó: Shutterstock / Shutterstock

Az elmúlt három hónap fundamentális hírdömpingje után nehezen tud olyat mondani a társaság, amit még ne árazott volna be a piac. Pedig bejelentés bőven akadt.

A hadiiparba is betörhet a 4iG

A 4iG kevesebb, mint egy hete jelentette be, hogy vegyesvállalatot alapít a németországi Rheinmetall AG-vel, amely a hadiipari és védelmi piacra is betörne. Ennek érdekében háromoldalú előzetes megállapodást kötött Jászai Gellért befektető társaságával, a KZF Vagyonkezelő Kft-vel, valamint a Rheinmetallal. A megállapodás szerint a düsseldorfi székhelyű Rheinmetall összesen 25,1 százalékos tulajdont szerezhet a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a 4iG legnagyobb nemzetközi stratégiai befektetőjévé válhat.

Montenegróban terjeszkedik a 4iG

A 4iG október végén közölte, hogy a helyi leányvállalata bekebelezte a Telenor Montenegrot. A montenegrói mobilszolgáltatói piacon vezető, 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősíti majd. A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet a montenegrói versenyjogi eljárást követően várhatóan még idén év végéig lezárulhat.

Bekerült a legnagyobbak közé a 4iG

Az infokommunikációs cég október elején került be a Budapesti Értéktőzsde likvid értékpapírjai közé

Likvid értékpapírnak számít az a melynek napi átlagos kereskedési forgalma az utolsó naptári negyedévben meghaladja a 100 millió forintot.

A július és szeptember közötti időszakban az infokommunikációs cégé mellett az OTP, a Mol, a Richter, a Magyar Telekom, valamint a Masterplast részvényei feleltek meg ennek a feltételnek, utóbbi öt társaság papírjai már korábban is megütötték ezt a szintet.

Egy hónap sem kellett az Invitech megvásárlásához

Rekordsebességgel zárta le a 4iG az Invitech 100 százalékos tulajdonának a megvásárlását , a prémiumkategóriájában jegyzett technológiai vállalat csütörtökön közölte, hogy a Gazdasági Versenyhivatal engedélyének kiadását követően megszerezte az IT-céget. Mint ismeretes, az adásvételi szerződés megkötését szeptember 13-án jelentették be.

Távközlési szuperholdingot hoz létre a 4iG-vel az állam

Augusztus végén kötött együttműködési megállapodást az Antenna Hungária és a 4iG arról, hogy a tőzsdei cég, apportálás útján, akár az Antenna Hungária (AH) többségi tulajdonát is megszerezheti.

Létrejöhet a régióban a „Telekom East”

Dominique Leroy, – a Magyar Telekom többségi részesedését is tulajdonló – Deutsche Telekom Európa-üzletágért felelős igazgatósági tagja rendkívül széttagoltnak látja az európai távközlési piacot.