Egyre nő az esélye, hogy a major depressziós engedélyt megkaphatja a Vraylar (cariprazine) az USA-ban, ami óriási potenciált jelentene a Richternek, közel akkorát, mint a jelenlegi indikációk – mondta a VG-nek Bosnyák Zsolt, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve:

az új indikáció elfogadása részvényenként 1310 forintot érhet a magyar gyógyszercégnek.

A Richter amerikai partnere, az AbbVie pénteken közzétette két, a major depresszióban (MDD) alkalmazott cariprazine kiegészítő kezelés hatásosságát és biztonságosságát értékelő fázis 3 klinikai vizsgálatának előzetes eredményeit. Egy fázis 3 klinikai vizsgálat igazolta a cariprazine hatásosságát kiegészítő kezelésként a major depresszióban szenvedő betegeknél.

Fotó: Róka László / MTVA / MTI

A harmadik fázisú klinikai vizsgálat elérte elsődleges végpontját, és a placebóval kezeltekhez képest statisztikailag szignifikáns változást eredményezett a cariprazine-nal kezelt betegek esetében. A második fázis 3 klinikai vizsgálatban a cariprazine-kezelés a depressziós tünetek számszaki javulását mutatta placebóhoz képest a hathetes terápia végén, de a különbség nem lett statisztikailag szignifikáns. A biztonságosságra vonatkozó adatok megfeleltek a cariprazine különféle javallatokban való alkalmazásából már ismert biztonságossági profilnak, új biztonságossági problémát nem azonosítottak. 

Technikai alapon a vezető részvények közül továbbra is érdemes figyelni a Richter mozgására, mert 8650 forint közelében erős támasz található, míg ellenállás 8860 forintnál – tette hozzá Varga Zoltán szenior elemző.

A gyógyszeripari blue chipet a kedd délelőtti kereskedésben újra megrántották felfelé, az árfolyama 195 forinttal, több mint 2 százalékkal, 8915 forintra emelkedett, a szokásosnál nagyobb forgalom mellett. A Richter árfolyama már pénteken is szárnyalt