Értékesítette balatonfenyvesi ingatlanát, valamint a Pannon Fuel Kft.-ben tulajdonolt 20 százalékos üzletrészét az Enefi 

– közölte a tőzsdei társaság kedden késő este. Az ingatlanügylet nyereséget hoz a cégnek, az üzletrész beszerzési értéken kelt el.

A vízi csúszda virtuális megjelenítése      Fotó: epleny.hu

Emellett a menedzsment előrehaladott tárgyalásokat folytat egy szakmai befektetővel a szigetszentmiklósi M0-s töltőállomás eladása tárgyában is. Sikeres tranzakció esetén a töltőállomás értékesítésére várhatóan a könyv szerinti érték közelében kerül sor.

Az Enefi igazgatósága a BÉT honlapján is nyilvánosságra hozta a nagy befektetői érdeklődést kiváltó eplényi vízicsúszda-létesítés üzleti tervének alátámasztására szolgáló igazságügyi szakértői véleményt is, amely szerint 

a megvalósítás mintegy 6,3 milliárd forint részvényesi értéket teremt.

Az igazgatóság támogatja a projekt – szintén a BÉT oldalán is közzétett – üzleti tervét. Tulajdonosként felhatalmazta a Síaréna Kft.-t az előkészítő munkálatok elvégzésére és a tervezési, engedélyezési feladatok ellátására a szükséges finanszírozási lehetőségek felkutatásával.

A társaság egyébként december 1-én 18 órára befektetői estet szervez székhelyére a vízicsúszda-projekt részletesebb ismertetése céljából.