Nehezen találták az irányukat a vezető tengerentúli tőzsdeindexek az orosz invázióval kapcsolatos értesülésekre reagálva kedden. Az enyhe mínuszokat követően délelőtt erősödésnek indultak, de helyi idő szerint fél 11-től megállíthatatlanul szánkáztak lefelé, hogy aztán Joe Biden bejelentései a szankciókról, illetve főleg azok limitált voltáról ismét reményt adjon az emelkedésre. Ez azonban nem tartott sokáig, így a kereskedés utolsó perceit ismét a pesszimizmus jellemezte.

Fotó: Shutterstock

A nap végére így a Dow Jones 1,42 százalékot, az S&P 500 1,01 százalékot, míg a Nasdaq 1,21 százalékot veszített értékéből. A nap legnagyobb vesztese a Home Depot volt, mely ugyan  várakozásoknál jobb eredményeket ért el gyorsjelentése szerint, ám a jövőre nézve borúsabb képet festett a befektetők elé, akik ennek hatására mintegy 9 százalékkal taszították lejjebb a cég árfolyamát. Az autóipari cégek számára sem alakult kedvezően a kereskedés, jelentős veszteségeket halmoztak fel ezek a vállalatok is, köztük az év eleje óta értéke csaknem harmadát elvesztő Tesla negatív szériája is folytatódott, cége több mint 4 százalékot gyengült.

A hadiipari cégek – a Boeing kivételével, mely több mint 5 százalékot zuhant – papírjai több-kevésbé stabilan tartották árfolyamukat, ugyanakkor az olajárak emelkedése ellenére az olajtársaságok szintén gyenge napot zártak.