BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Piacvezető biztosítókban szerezhet tulajdont a magyar állam

A biztosítási szektor két meghatározó szereplőjével készül a szerződés.

Döntött a kormány: a Vienna Insurance Group várható szerződéskötése után a magyar állam tulajdont szerezhet a magyar Aegon társaságokban és az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-ben – tájékoztatott a Pénzügyminisztérium közleményében.

Az ügylet rendkívül előnyös Magyarország számára: a két biztosító részesedése együttesen közel 20 százalék a hazai biztosítási piacon, éves díjbevételük 240 milliárd forint, így a két cég együtt piacvezetővé válik a szektorban. 

Fotó: Shutterstock

A tárgyalások eredményes lezárása után a magyar állam 45 százalékos tulajdont szerezhet a hazai biztosítási szektor két meghatározó szereplőjében.

A vásárlással kapcsolatos egyetértési megállapodást tavaly decemberben írta alá Magyarország és a Vienna Insurance Group, a magyar kormány mostani döntésével a felek közelebb kerültek a szerződés megkötéséhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.